جشن پایانی دهمین دورۀ ریاضیات کانگورو استان تهران برگزار شد

جشن پایانی دهمین دورۀ جشنوارۀ بین‌المللی ریاضیات کانگورو استان تهران با حضور دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها، مدیران مدارس و مراکز آموزشی، کارشناسان آموزشی و جمعی از اساتید ریاضی کشور عصر پنجشنبه، ۸ شهریور همزمان با عید غدیر خم، به همت مؤسسه فرهنگی فاطمی در تالار مولوی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.

دانش‌آموزان شرکت‌کننده پس از پذیرش و پیش از آغاز رسمی مراسم جشن پایانی فرصت یافتند در مجموعه‌ای از باز‌ی‌های ریاضی گروهی و انفرادی که برای آن‌ها فراهم شده بود، شرکت کنند. در کنار میزهای بازی ریاضی، فضایی نیز برای ارائۀ کتاب‌های ریاضیات فراهم شده بود که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.

مراسم رسمی جشن پایانی از ساعت ۱۷ با تلاوت قرآن مجید، سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

در ابتدای برنامه، آقای ایرج ضرغام مدیر مؤسسه فرهنگی فاطمی ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم به حضار خوش‌آمد گفتند و به تشریح جشنواره ریاضیات کانگورو پرداخته و اظهار داشتند که دبيرخانه رياضيات كانگورو در ايران امسال برای نخستین بار تصمیم گرفت که جشن پایانی این رویداد در ایران به صورت غیرمتمرکز در مراکز استان‌ها برگزار شود.
ضرغام در ادامه به تفاوت ریاضیات کانگورو با دیگر رویداد‌های مرتبط با ریاضی پرداخت و گفت: «المپیاد ریاضی با هدف شناسایی و انتخاب استعداد‌های برتر در ریاضی برگزار می‌شود، اما ریاضیات کانگورو با هدف علاقه‌مند کردن دانش آموزان به ریاضیات و نشان دادن این که می‌تواند جالب، مفید و حتی سرگرم کننده باشد برگزار می‌شود». وی با تاکید بر این که ریاضیات کانگورو یک مسابقه رقابتی نیست، به خانواده‌ها توصیه کرد که نباید فرزندانشان را برای کسب امتیاز و رقابت با همکلاسی هایشان در این رویداد تشویق کنند.

 دکتر سیاوش شهشهانی، استاد برجستۀ دانشکده علوم ریاضی دانشکده صنعتی شریف، دیگر سخنران جشن پایانی ریاضیات کانگورو بود.

شهشهانی با اشاره به نقش ریاضیات در پیشرفت‌های فناوری کنونی، به انتقاد از هجوم دانش آموزان کنکوری به سمت رشته‌های پزشکی پرداخت و با بیان این که طی سال‌های آینده با اشباع بازار کار این رشته‌ها مواجه خواهیم شد، دانش آموزان را به دنبال کردن ریاضی و ادامه تحصیل در علوم پایه و مهندسی تشویق کرد.

آقای دکتر سعید شعبانی دبیر علمی جشنواره ریاضیات کانگورو و چالش بین‌المللی ببراس در ابتدا به معرفی، شرح اهداف و برنامه‌های مؤسسه اندیشه پویای فاطمی (بخش آموزش مؤسسه فرهنگی فاطمی) پرداخت. بعد از آن، گزارشی از دهمین جشنواره ریاضیات کانگورو ارائه شد. تعداد شرکت‌کنندگان در دهمین دوره جشنواره به تفکیک جنسیت و مقطع تحصیلی را می‌توانید در نمودارهای زیر ببینید.

معرفی چالش بین‌المللی بِبراس، اهمیت علوم رایانه و تفکر رایانشی در دنیای دیجیتال، دوره‌های فوق برنامه برای مدارس از دیگر بخش‌های صحبت دکتر شعبانی بود.

در ادامه این جشنواره که با حضور بیش از ۲۵۰ میهمان برگزار شد، از دانش‌آموزان دعوت شده با هدایای فرهنگی ارزشمندی تقدیر شد.

پس از تقدیر از دانش‌آموزان نوبت به مدارس و مراکز آموزشی برتر رسید. تعداد ۱۰ مدرسه و مرکز آموزشی به عنوان مراکز برتر برگزاری دهمین دورۀ جشنوارۀ بین‌المللی ریاضیات کانگورو معرفی شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند. معیار انتخاب این مراکز تعداد شرکت‌کنندگان، کیفیت برنامه‌های جنبی و سابقۀ حضور در ریاضیات کانگورو اعلام شد.

ردیف

نام و نام خانوادگی

نام مرکز

۱

خانم فردوس اشرفی

مؤسسه فرهنگی آموزشی مهرآیین(دبستان راهبرد دانش)

۲

خانم صدیقه مهدوی

مجتمع آموزشی شهید مهدوی

۳

آقای رضا رفیق دوست

مجموعه مدارس مؤتلفه اسلامی

۴

آقای محمدحسن بابک

مدرسه نیما یوشیج

۵

خانم ملاحت واله

مجموعه مدارس واله

۶

آقای شهباز اسماعیلی

مؤسسه دانش از استان چهارمحال و بختیاری

۷

آقای سیدآزادی حسینی

پژوهش‌سرای دانش‌آموزی فارابی از استان خوزستان

۸

آقای حمزه اسفندیارپور

از  استان کرمان

۹

خانم ثمینه ذاکری

آموزشگاه علمی آزاد ریاضیات خیام از استان هرمزگان

۱۰

آقای محمد جعفر زیدی

آموزشگاه علمی آزاد خانه ریاضیات و علوم پایه اندیشه از  شهرستان شهریار

در جشن پایانی این دوره از ریاضیات کانگورو، مانند دوره‌های گذشته، از طراحان سؤال‌های ریاضی که سؤال‌هایشان به کنگرۀ جهانی ریاضیات کانگورو ارائه شده و در بین سؤال‌های اصلی مسابقۀ ۲۰۱۸ قرار گرفته بود نیز با اهدای جوایزی تقدیر شد. گفتنی است که سال گذشته ۲۰ سؤال از میان سؤال‌های ارسالی به دبیرخانۀ ریاضیات کانگورو توسط داوران انتخاب شده و به کنگرۀ جهانی ریاضیات کانگورو ۲۰۱۸ ارسال شد. که از این تعداد سؤال، ۱ سؤال از خانم سکینه کاظمی انتخاب شد.

ردیف

نام

نام خانوادگی

استان

۱

یمنا

آشیان

هرمزگان

۲

کمیل

الوندی

بوشهر

۳

حسن

باقرپورذاتی

مازندران

۴

سامان

بیات

مرکزی

۵

شهروز

ثقفی

آذربایجان غربی

۶

پیمان

چوپانیان

کرمانشاه

۷

شیدا

حیدری طهرانی

فارس

۸

مهدی

رزاقیها

تهران

۹

مریم

شیربان

مازندران

۱۰

سکینه

کاظمی

زنجان

۱۱

بهمن

کاظمی

تهران

۱۲

حسن

کفاش امیری

مازندران

۱۳

آریا

کورشی حضرت

همدان

۱۴

علی

گنجی

کرمان

۱۵

تورج

لامعی

آذربایجان شرقی

۱۶

نفیسه السادات

محمدزاده خراسانی

خراسان رضوی

۱۷

سیده الهام

مهری

مازندران

۱۸

محمدرضا

ناصری

خراسان جنوبی

برای دریافت جزئیات برگزاری جشن پایانی استان خود با نمایندگی ریاضیات کانگورو در استان خود تماس بگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *